GRAVURA ÎN PIATRĂ SAU ARTA EXTREMĂ

Scrijelitul în piatră, ca formă primitivă de comunicare, a apărut acum mai bine de 40.000 de ani. Descoperind proprietatea modelatoare a marmurii si calcarelor, oamenii le-au folosit, ca formă de exprimare la început simplistă, pentru inscripții si simboluri funerare. Apoi, treptat, pentru cea mai elaborată dintre formele de comunicare – cea artistica, piatra devenind material primordial in sculptură si basoreliefuri din antichitate până in prezent.

gravura-in-piatra-a

Astăzi, după milenii în care oamenii au trecut de la semne, limbaj si trai simplu, la un “savoir vivre„ sofisticat, gravura in piatră intră in domeniul artelor plastice, atingând niveluri de complexitate de neimaginat, atât ale creației cat si ale tehnicii.

gravura-in-piatra-c

Piatra, ca element primordial al Terrei, rămâne unul dintre materialele de bază în construcții și amenajări, în sculptură și în alte forme ale artei, având practic o durată de viața nelimitată. Oricâte substitute apar pe piată, arhitectii par sa o redescopere permanent, integrand-o in operele lor ca pe o bijuterie de valoare, expunând venatura ei naturală atat de spectaculoasă.

Plăcile de piatra gravata se pot folosi ca placaje de pardoseală, pereți si fațade, prin montaj simplu cu adeziv specific oricărei placări de piatră. Se pretează in spații umede: bai, spa-uri, terase exterioare, dar este o incântare pentru orice spațiu, de zi sau de noapte, public sau privat, sacru sau laic.

Gravura se pretează la rocile moi (marmuri si calcare), cărora li se pot alătura inserții de metal și lemn, pot fi marcate cu foița de aur, argint sau cupru, sau chiar impodobită cu pietre prețioase.

gravura-in-piatra-b

Prezența pietrei gravate, ca element decorativ de interior, personalizează, pune în valoare și desăvârșește orice proiect, conferindu-i un rafinament aparte, asemeni diamantului dintr-o bijuterie elaborată sau dantelei fine dintr-o piesă vestimentară.

Într-o epocă contemporană unde minimalismul este o preferintă generală, un astfel de element elaborat inserat local, fără prea mult efort, aduce un echilibru fermecator între simplu si complex, între modern si clasic.

La Osmyum gasiți zeci de variante astfel ca, fiind extrem de greu de ales una dintre ele, vă sfătuim sa o alegeti pe cea care vi se potrivește spațiului pe care îl visați, astfel încât acesta sa devină elegant si, mai ales, inedit!

gravura-in-piatra-d

Leave Comments