PLACI NATURALE TERRAZZO : VIBRATII INFINITE

Forma de Terrazzo utilizată astăzi provine parțial din secolul al XVIII-lea de la pardoseala venețiană amestecată cu granulații de piatră naturală.

El a fost preluat de stilul Art Deco și Modern iar în prezent este pus în practică și în stilul Contemporan, indraznet si spectaculos chiar în domeniul fashion, precum Concept Store Valentino, implementat de arhitectul englez David Chipperfield. Pentru o atmosfera luxurianta, el a combinat finisaje naturale precum terrazzo , lemn ,marmura cu elemente metalice la mobilier si corpurile de iluminat care permit vizitatorului sa se concentreze pe colectii intr-un mediu arhitectural discret.


Prin utilizarea celor mai avansate tehnologii, terrazzo arhitectural, un material modernși natural, este produs folosind materii prime de înaltă calitate și fără substanțe chimice.Cimentul alb și marmura (provenite în special din carierele italiene) sunt dozate,amestecate și transformate prin vibro-compactare în blocuri mari de 253x142cm. După 28 de zile, blocurile au ajuns la condimentele necesare pentru a obține unmaterial durabil și de lungă durată care poate fi tăiat în lastre mari de 253x142cm iar acestea in placi cu dimensiuni standard si atipice cu grosimi de la 2 la 8 cm, in functie de cerintele proiectului.

Multe avantaje ale placarilor terrazzzo arhitectural sunt : gama larga de culori, dimensiuni,grosimi si finsaje, posibilitatea de a crea un amestec personalizat, uniformitatea culorilor pe suprafete mari, dar cel mai important este un material ecologic, produs numai cu materii prime naturale si fara substante chimice.

Se pretează in spații private: bai, bucatarii, holuri, trepte, contratrepte, plinte; spatii tip horeca : restaurante , cafenele ; spatii publice : muzee, gari, aeroporturi, galeriicomerciale,mall-uri, universitati, scoli, statii de tren subterane, clinici, spitale, spa-uri; terase exterioare. Într-un secol contemporan unde naturalul este valoros, o astfel de solutie cu placari terrazzo, aduce o multumire între industrial si minimalism .

Osmyum For Smart Habitats importa si distribuie în România și Europa soluții complete pentru interior și exterior de placări, fațade, lastre și piese special customizate din Terrazzo arhitectural: Luxury, Medium și Eco.

Solutiile naturale sunt, practice, valoroase dar cel mai important sunt infinite !

Articole asemanatoare More From Author

Leave Comments