Catedrala lui Cristos: o renovare de exceptie, semnata Grigio Alpi

piatra naturala grigio alpi

Renovarea celebrei catedrale din California a început în 2014 și s-a încheiat în 2019. Catedrala lui Christos constituie unul dintre proiectele care poartă cu mândrie semnătura pietrei Grigio Alpi.

Centru de cult pentru peste un milion de catolici din Orange County, Catedrala lui Christos este astăzi un punct de referință internațional pentru credincioșii din întreaga lume. Printre cele mai mari lăcaşe de cult din America de Nord, catedrala poate primi peste 2000 de oameni simultan în incinta sa.

Descoperind Grigio Alpi, acest calcar deosebit între felurite pietre, arhitectul șef al Johnson Fain Study, Steve H. Chung, a rămas profund impresionat, astfel că a ales o piatră specială pentru un proiect de prestigiu.

catedrala lui cristos california piatra naturala grigio alpi

Puteti urmari mai jos un time-lapse al executiei acestui proiect fantastic!

Nuanţele Grigio Alpi

Interioarele Catedralei lui Christos au fost complet renovate. S-au utilizat materialele pentru pardoseli, potrivite pentru trafic pietonal ridicat și perfecte pentru alegerea stilistică a proiectului. Grigio Alpi a fost decolorat, pretratat și tăiat vein-cut: o soluție care a făcut ca nuanțele de gri pentru a se potrivi perfect cu mobilierul catedralei. Proiect adaptat pentru o altă lucrare unică.

catedrala lui cristos california piatra naturala grigio alpi

Un proiect perfect adaptat pentru o lucrare unică

catedrala lui cristos california piatra naturala grigio alpi

Toate etajele au fost realizate cu o dimensiune personalizată regulate, iar elemente speciale au fost studiate și produse cu o formă mai lungă și cu o grosime mai mare, pentru a acoperi treptele și altarul.

catedrala lui cristos california piatra naturala grigio alpi

Pentru această lucrare importantă, s-au furnizat aproximativ 1800 de metri pătrați de material, cu grosimea între 2 și 3 centimetri, provenind din aceeași zonă a carierei.

Catedrala lui Christos

catedrala lui cristos california piatra naturala grigio alpi

Proiectată de arhitectul de renume mondial Philip Johnson și de partenerul său John Burgee şi având un concept de teatru religios, Catedrala de cristal a fost proiectată astfel încât să poată fi transformată atât într-un post de televiziune, cât și într-o scenă.

Acoperişul din sticlă a fost făcut din dorința Preasfințitului Robert Schuller de a deschide biserica către „cerul și lumea înconjurătoare”.

Exteriorul catedralei este aidoma celui prezentat de proiectul inițial, realizat de către celebrul arhitect Philip Johnson, cu o structură din sticlă, în dialog cu mediul înconjurător.

catedrala lui cristos california piatra naturala grigio alpi

Spațiul interior măsoară 60 metri lățime, 120 metri lungime și 40 metri înălțime. Lăcașul de cult este de peste 3700 de metri pătrați și 3250 de metri pătrați pentru nivelele inferioare. Structura catedralei în formă de stea este rezistentă la cutremur și rezistentă la vânturi de peste 100 de mile pe oră. Unele dintre cele peste 10.000 de ferestre din oglindă se pot deschide pentru a facilita ventilația.

Mai jos puteţi vedea videoclipul Prezentare generală a Catedralei Hristos:

Articole asemanatoare More From Author

Leave Comments