Terrazzo prin Osmyum la Romanian Design Week 2019

Osmyum, furnizor de Terrazzo pentru un proiect premiat la Romanian Design Week 2019

Proiectul de amenajare a unui apartament din Villa Edler, Oradea, realizat de catre arhitectul Alexandru Szüz Pop,  a fost premiat in cadrul “Romanian Design Week 2019“, motiv de mandrie pentru Osmyum, in calitate de furnizor pentru placile Terrazzo utilizate.

 

Renovarea locuinței de la etajul 1 al imobilului Villa ERTLER, situat în zona centrală protejată a municipiului Oradea, construit la începutul anului 1900, propune reconfigurarea spațială a apartamentului pentru a răspunde cerințelor contemporane de locuire și a nevoilor noului proprietar.

Soluția adoptată propune poziționarea funcțiunilor principale în jurul unui volum central care înglobează toate dotările locuinței, marcat de o fantă decupată în tencuială.

Tavanul din beton expus împreună cu corpurile de iluminat așezate pe poziția traseelor electrice originale, crează o legătură între trecut și prezent prin care întreg spațiul funcționează ca o capsulă a timpului deschisă permanent.

Panoul glisant de sticlă cu motive inspirate din geometria tâmplăriilor originale separă zona de zi de bucătărie.
Aspectul final este dat de textura și calitatea materialelor împreună cu nuanțele neutre folosite în jurul pieselor de mobilier clasice de la începutul secolului douăzeci.

Ștefan Ghenciulescu, Zeppelin

Arhitectul Alexandru Szüz Pop a optat pentru placa Terrazzo cu ciment si granulatii de marmura pentru interior 21-GR2  pentru placarea pardoselii din bucatarie, iar pentru dus a utilizat Terrazzo cu ciment si granulatii de marmura pentru interior-15-GR2, aflate in perfecta comuniuine cu tavanul din beton expus.

Proiect, text: Alexandru Szüz Pop
Foto : Kinga Tomos

Articole asemanatoare More From Author

Leave Comments